+36 70 322 06 68

  • fooldal1.jpg
  • fooldal2.jpg
  • fooldal3.jpg
  • fooldal4.jpg
  • fooldal5.jpg
Akciók, legnépszerűbb termékeink és újdonságaink
Blog
Mi az a nyers méz, és az miért jó neked?

Mi az a nyers méz, és az miért jó neked?

A nyers méz feldolgozatlan, természetes méz, olyan, mint a kaptárban. A bolti mézek folyékonyak, ami a vásárló szemének jobban tetszik, de ez minden méznél csak átmeneti állapot, előbb utóbb mindegyik bekristályosodik.

Mire jó a virágpor és mire figyeljünk?

Mire jó a virágpor és mire figyeljünk?

  A virágpor fogyasztás előnyös tulajdonságai a következők:   javítja a sportolók teljesítményét fokozza az immunrendszer működését csökkenti a PMS tüneteit csökkenti a szívbetegség kialakulásának kockázati tényezőit fokozza a máj működését

Ehetnek a vegánok mézet? 2.0

Ehetnek a vegánok mézet? 2.0

Hát persze! Kaptam néhány visszajelzést vegánoktól, amiben elmondják, hogy számukra a méz miért nem fogyasztható. Az állatok kizsákmányolása, és a velük szemben elkövetett kegyetlenségek elutasítása tiszteletre méltó és nagyszerű gondolat. De sajnos rovar szinten nem igazán működik. Ahhoz, hogy gabona, kukorica, szója, zöldség, gyümölcs kerüljön az asztalra, rengeteg rovart kell...

gyors szállítás, 24 órán belül küldjük

ingyenes szállítás 25 ezer Ft + rendeléseknél

törzsvásárlói kedvezmény

Ma már sok helyen lehet nagyon finom bejglit kapni, de jó pár évvel ezelőtt, (nem is olyan régen), a bejglisütés még a karácsonyi sütés-főzés egyik kihagyhatatlan állomása volt, legalábbis a mi családunkban, és a kötelező

 összehasonlítási és véleményezési párbeszédek alapja a jó bejgli fogalmával kapcsolatban, amit a vendégségben kapott, vagy hozott bejglik generáltak.

A mi bejgli receptünk apai ágon jött, a mai napig ő készíti a legjbb bejglit.



Recept:
1 kg. liszt
40 dkg. margarin, (harmada lehet sertészsír)
3 tojás, (1egész, 2 sárgája)
8 dkg. porcukor

4 dl. tej
3 dkg. élesztő

Mákos töltelék:
40 dkg. daráltmák
20 dkg. kristálycukor
2,5 dl. víz
2 evőkanál méz

1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál fahéj, szegfűszeg
8 dkg. mazsola

A diós ugyan ez, dióval mák helyett, és szegfűszeg nélkül.

Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejben megkelesztjük. A lisztet ezután a lágy margarinnal, cukorral, sóval, tojással, élesztővel és a maradék tejjel sima tésztává gyúrjuk. Fél óra pihentetés után hat egyforma részre osztjuk, téglalapokká nyújtjuk és az egyik töltelék egyharmadát rákenjük. A kész rudakat megszúrkáljuk, egy tojás és egy teáskanál tejföl keverékkel megkenjük, szobahőmérsékleten hagyjuk megszáradni. Fél óra múlva ismét megkenjük a tetejét és 10-15 percre kitesszük a hidegre. Előmelegített sütőben 150 celsius fokon barnára sütjük.

A töltelékekbe lehet még egy kis almát reszelni, és vaníliás cukrot tenni, ha túl sok víz van benne daráltkekszet.