+36 70 322 06 68

  • fooldal1.jpg
  • fooldal2.jpg
  • fooldal3.jpg
  • fooldal4.jpg
  • fooldal5.jpg
Akciók, legnépszerűbb termékeink és újdonságaink
Blog
Mi az a nyers méz, és az miért jó neked?

Mi az a nyers méz, és az miért jó neked?

A nyers méz feldolgozatlan, természetes méz, olyan, mint a kaptárban. A bolti mézek folyékonyak, ami a vásárló szemének jobban tetszik, de ez minden méznél csak átmeneti állapot, előbb utóbb mindegyik bekristályosodik.

Mire jó a virágpor és mire figyeljünk?

Mire jó a virágpor és mire figyeljünk?

  A virágpor fogyasztás előnyös tulajdonságai a következők:   javítja a sportolók teljesítményét fokozza az immunrendszer működését csökkenti a PMS tüneteit csökkenti a szívbetegség kialakulásának kockázati tényezőit fokozza a máj működését

Ehetnek a vegánok mézet? 2.0

Ehetnek a vegánok mézet? 2.0

Hát persze! Kaptam néhány visszajelzést vegánoktól, amiben elmondják, hogy számukra a méz miért nem fogyasztható. Az állatok kizsákmányolása, és a velük szemben elkövetett kegyetlenségek elutasítása tiszteletre méltó és nagyszerű gondolat. De sajnos rovar szinten nem igazán működik. Ahhoz, hogy gabona, kukorica, szója, zöldség, gyümölcs kerüljön az asztalra, rengeteg rovart kell...

gyors szállítás, 24 órán belül küldjük

ingyenes szállítás 25 ezer Ft + rendeléseknél

törzsvásárlói kedvezmény

Eredetileg mézes grillázs volt a cél, de a végeredmény inkább egy túlélőkészlet tökéletes alkotóeleme lett, ami a küszöbön álló világvégére való tekintettel komoly eredménynek számít. Aki nem tudná, 2012 december 21-én ismét eljön a világvége, aki tud készüljön rá!

Mi egy mandulás gyömbéres grillázs elkészítésével kezdtünk neki, amihez egy pontos mérlegen, egy láboson, és egy tepsin kívül másra nincs is szükség. 200 gramm cukrot ugyanannyi mézzel összekeverünk, majd hozzáadunk 100 gramm puha vajat, és addig keverjük, amíg egyenletes masszát nem kapunk. Ebbe belekeverünk legalább 250 gramm hámozott szeletelt mandulát, és 100 gramm apróra vágott gyömbérgyökeret. Az egészet felforraljuk és állandó keverés mellett öt-tíz percig főzzük. A mi grillázsunk nem keményedett meg eléggé, ez valószínűleg a főzési idő hosszának, vagyis rövidségének, vagy a cukor méz arányában a méz túlsúlyának köszönhető. A terv szerint a nagyon lassan kihűlő grillázst egy olajos sütőpapírra kiöntjük és megvárjuk, amíg lehűl és megdermed. A mi grillázsunk nem dermedt meg, egy gyantaszerű, körülbelül 1 centiméter per óra sebességgel szétterülő massza maradt. Az íze viszont fantasztikus lett. Messze veri a különböző mézes magokat, ezért a maradékot beüvegeztük és eltettük nehezebb napokra. Ha elmarad a világvége, legfeljebb megeszik a gyerekek szánkózás után.