+36 70 322 06 68

  • fooldal1.jpg
  • fooldal2.jpg
  • fooldal3.jpg
  • fooldal4.jpg
  • fooldal5.jpg
Akciók, legnépszerűbb termékeink és újdonságaink
Blog
Mi az a nyers méz, és az miért jó neked?

Mi az a nyers méz, és az miért jó neked?

A nyers méz feldolgozatlan, természetes méz, olyan, mint a kaptárban. A bolti mézek folyékonyak, ami a vásárló szemének jobban tetszik, de ez minden méznél csak átmeneti állapot, előbb utóbb mindegyik bekristályosodik.

Mire jó a virágpor és mire figyeljünk?

Mire jó a virágpor és mire figyeljünk?

  A virágpor fogyasztás előnyös tulajdonságai a következők:   javítja a sportolók teljesítményét fokozza az immunrendszer működését csökkenti a PMS tüneteit csökkenti a szívbetegség kialakulásának kockázati tényezőit fokozza a máj működését

Ehetnek a vegánok mézet? 2.0

Ehetnek a vegánok mézet? 2.0

Hát persze! Kaptam néhány visszajelzést vegánoktól, amiben elmondják, hogy számukra a méz miért nem fogyasztható. Az állatok kizsákmányolása, és a velük szemben elkövetett kegyetlenségek elutasítása tiszteletre méltó és nagyszerű gondolat. De sajnos rovar szinten nem igazán működik. Ahhoz, hogy gabona, kukorica, szója, zöldség, gyümölcs kerüljön az asztalra, rengeteg rovart kell...

gyors szállítás, 24 órán belül küldjük

ingyenes szállítás 25 ezer Ft + rendeléseknél

törzsvásárlói kedvezmény

Vajon melyik méz a legjobb a mézeskalácsba? A kérdést általában a pénztárcánk dönti el helyettünk, vagyis mindenki a legolcsóbb mézet használja süteménybe, a vegyes virágmézet. Persze lehet, hogy ez azért van így, mert a tapasztalatok alapján egyszerűen ez a legjobb méz süteményekbe.

De mi van, ha más fajtamézek sokkal jobbak, és egyedi ízeik, aromájuk különlegessé teszik a mézeskalácsot? A kérdést eldöntendő ötféle mézből készítettünk mézeskalácsot egyszerre, hogy a végére járjunk a dolognak. A felhasznált mézek: repce, vegyes virág, akác, hárs, és selyemfű. A lehető legegyszerűbb receptet kerestük meg a neten, ami nem tartalmaz cukrot, és kihagytuk a lehetséges fűszereket is. A tészta 25 deka liszt, egy teáskanál szódabikarbóna, 10 deka vaj, öt evőkanál méz, és egy tojás. Természetesen a hozzávalók arányosan elosztva, hogy a sütik egyformák legyenek, és irány a sütőbe! Az elkészült mézeskalácsok színre, állagra egyáltalán nem különböztek egymástól. A legkevésbé mézeskalácsos sütik hársmézből készültek, ezek a másik négyhez képest szinte jellegtelenek voltak, se nem édes, se nem mézes szerűek. Igaz a hársméz kissé fanyar íze után nem is várhattunk mást. A selyemfűméz a legédesebb méz, de nincs erős aromája, ezért úgy gondoltuk, hogy a belőle készült kalácsok is ilyenek lesznek. Meglepő módon azonban nem tűntek édesebbnek, mint bármelyik másik, és a repce mézzel készültek sem tartogatottak igazán semmi érdekeset. Édesebbek voltak, mint a hársmézesek, de hiányzott belőlük a karamelles mézeskalács íz. Az akác volt az egyetlen, amelyiken halványan érezni lehetett a saját aromáját, de mézeskalácsnak ez sem volt az igazi. A megszokott, hagyományos mézeskalács ízt, amitől a fejünkben a képzeletbeli száncsengők is megszólaltak, a vegyes virágmézből készült sütik hozták egyedül.