+36 70 322 06 68

  • fooldal1.jpg
  • fooldal2.jpg
  • fooldal3.jpg
  • fooldal4.jpg
  • fooldal5.jpg
Akciók, legnépszerűbb termékeink és újdonságaink
Blog
Mi az a nyers méz, és az miért jó neked?

Mi az a nyers méz, és az miért jó neked?

A nyers méz feldolgozatlan, természetes méz, olyan, mint a kaptárban. A bolti mézek folyékonyak, ami a vásárló szemének jobban tetszik, de ez minden méznél csak átmeneti állapot, előbb utóbb mindegyik bekristályosodik.

Mire jó a virágpor és mire figyeljünk?

Mire jó a virágpor és mire figyeljünk?

  A virágpor fogyasztás előnyös tulajdonságai a következők:   javítja a sportolók teljesítményét fokozza az immunrendszer működését csökkenti a PMS tüneteit csökkenti a szívbetegség kialakulásának kockázati tényezőit fokozza a máj működését

Ehetnek a vegánok mézet? 2.0

Ehetnek a vegánok mézet? 2.0

Hát persze! Kaptam néhány visszajelzést vegánoktól, amiben elmondják, hogy számukra a méz miért nem fogyasztható. Az állatok kizsákmányolása, és a velük szemben elkövetett kegyetlenségek elutasítása tiszteletre méltó és nagyszerű gondolat. De sajnos rovar szinten nem igazán működik. Ahhoz, hogy gabona, kukorica, szója, zöldség, gyümölcs kerüljön az asztalra, rengeteg rovart kell...

gyors szállítás, 24 órán belül küldjük

ingyenes szállítás 25 ezer Ft + rendeléseknél

törzsvásárlói kedvezmény

A repceméz a mézfajták lesajnált prolija. A mézkülönlegességekre vadászók megvetett, kirekesztett páriája, mert nem elég barna és nem elég folyékony. Ez a fogyasztói rasszizmus sajnos komoly előítéleteket generál a repcemézzel szemben, pedig aki hajlandó megismerkedni vele, annak egy életre örök barátja lehet.

 A színe fehér pedig ebben a klubban a minél sötétebb szín a menő, és tényleg nem folyik, gyorsan kristályosodó cukrai miatt, ami sokak számára különösen gyanússá teszi. Mindkettő tulajdonság a repceméz különleges összetételének köszönhető, ugyanis egyedül ebben a mézfajtában több a szőlőcukor aránya a gyümölcscukorénál. A szőlőcukor pedig 25 Celsius fok alatt bazigyorsan kristályosodik, a frissen pergetett aranybarna repceméz tíz nap alatt úgy beleköt a mézeshordóba, hogy csákánnyal sem lehet kibányászni onnan. Szerencsére az idő múlásával és némi munkával lazulnak ezek a kötések, és a repceméz kellemesen krémessé lágyítható. Nagy előnye a többi mézzel szemben, hogy nem csöpög, csurog össze-vissza, a gyerek és még én sem maszatolom össze magam egy mézes kenyérrel, ha repceméz van rajta, a cukorkristályok pedig annyira apróak, hogy nem érezzük a szemcséket, ráadásul nincs az a svájci csokitöltelék ami ízben a nyomába érne. Élettani hatása a magas szőlőcukor-tartalom miatt jelentős. A szőlőcukor ugyanis testünk üzemanyaga. A vérbe jutott szőlőcukrot a sejtek elégetik, miközben energia szabadul fel, amit mozgásra és testünk fűtésére használunk fel. A szervezetünkben lévő szőlőcukor csaknem felét mégsem az izmok, hanem az agyunk falja fel. Egy tíz kilógrammos gyermeknél ez az arány 80 %. Kísérletek bizonyítják, hogy a repceméz magas szőlőcukortartalma serkenti a gondolkodást, javítja a memóriát, segíti az információk rögzülését, vagyis a tanulást. Egy teáskanál repceméz nagyjából egy tablettányi szőlőcukrot tartalmaz. Nincs a repceméznél természetesebb, nyersebb méz, ásványi anyag tartalma alacsony, de bátran mondhatjuk, hogy egyéb beltartalma messze lekőrözi a többi mézet, mivel a kiszerelés során egyáltalán nem kell melegíteni. A mézben lévő fehérjék, enzimek, aminosavak, vitaminok hő hatására ugyanis könnyen lebomlanak, a repceméz viszont semmilyen hőkezelést nem kap. Akinek a gyomra érzékeny a savasságra, annak a repceméz ajánlatos, mert enyhíti a gyomorsavtúltengés következményeit. Tippek, mire használjuk: Teába, kávéba a legjobb választás semleges aromája miatt. Tökéletes édesítőszer süteményekbe is. Tabletták helyett, gyors energiaforrás, akár fizikai, vagy szellemi munkát végzünk.