+36 70 322 06 68

 
Sokszor megérezzük, hogy jön a nátha, még nem tombol az emberben, de azért valami már mocorog, ezért néhány gyógytea receptet gyűjtöttünk össze, hogy elejét vegyük a megfázásnak. A legtöbb összetevő minden konyhában megtalálható.
Mézes, citromos gyömbértea:
Reszelj le kb.  2 centi gyömbérgyökeret, önts rá fél liter forrásban lévő vizet. Negyed óra múlva vedd ki a gyömbért a vízből és adj hozzá négy evőkanál citromlevet, és mézet ízlés szerint. Ha nagyon kihült, érdemes újra melegíteni. Amivel még fel lehet turbózni, adható hozzá külön-külön, egy gerezd összezúzott fokhagyma, néhány szelet csűdfű gyökér (astragalus).
 
Izzasztó hársfatea
Ezt a teát ágyban, forrón kell meginni, leghasznosabb tulajdonsága, hogy izzaszt, és csillapítja a köhögést. Hársfateát főzünk, amit hársmézzel ízesítünk. A hatásfokozás végett tegyünk bele még kamillát, bodzavirágot és borsmentalevelet.
 
Zsálya tea köhögésre
Egy teáskanál zsályát negyed liter vízben legalább öt percig főzzünk, majd rövid ideig állni hagyjuk. A zsálya teája gyulladáscsökkentő hatású, köhögés, torokfájás ellen teáját keverjük össze tejjel, és mézzel ízesítsük.
 
Hagymatea a bacilusok ellen
Egy fej hagymát félbe vágunk és negyed órát főzzük, majd kivesszük. Teszünk bele még kamillát, gyömbért és kurkumát, még öt percig főzzük, aztán leszűrjük. Mézzel és citrommal ízesítjük.