A nyers méz természetes formája a méznek, pont olyan, mint a kaptárban. Pergetés során egy rostaszöveten átszűrjük a mézet, ami később ellenőrzött kristályosodáson megy keresztül, amelynek a végén, állagát tekintve krémmézet kapunk. Az így kezelt méz nem sérül, beltartalma gazdag marad, mégis kenhető, könnyen kanalazható.
A méz nagyjából 30 féle polifenolt tartalmaz, ami antioxidánsként működik, 22 féle aminosavat, 30 féle ásványi anyagot, vitaminokat, és még élesztőgombákat is. A nyers krémmézben ezek tökéletesen megmaradnak. A hőkezelt, mesterségesen folyékonyan tartott mézben ezek az értékes elemek eltűnnek, vagy erősen sérülnek. A nyers mézekben kimutatható, hogy akár négyszer több antioxidáns található, mint a bolti, magas hőmérsékleten kezelt mézekben. Próbáld ki nyers krémmézeinket, a tavaszi-, nyári-, napraforgó-, és repce krémmézet, egész biztosan nem fogsz csalódni!