A bodzaszörp a nyári üdítők tökéletes alapja, rengeteg módon variálható gyümölcslevekkel, más szörpökkel, koktél szirupokkal, az alkoholos koktélok sokaságáról nem is beszélve. A bodzaszörp készítés közben is ízesíthető gyömbérrel, mentával, de a sima szörp sokkal több lehetőséget tartogat. Néhány tippet lentebb leírunk, ha van saját recepted, oszd meg velünk a facebookon és ha tetszett, a bejegyzést is. Szóval le a hanyatló nyugat ópiumával, magyar gyomorba, magyar bodzát!
Klasszik: ezek minden citrusos gyümölcslével működnek, gyorsan elkészíthetők
3 rész bodzaszörp, (szódával, vagy vízzel)
1 rész narancs vagy grapefruitlé
marék mentalevél, jégkocka
Szörpök:
A bolti szörpök általában sokkal savanyúbbak, mint a házi, ezért jól kijönnek egymással
3 rész bodzaszörp
1 rész bolti málna, narancs, meggy, alma, vagy kiwi szörp
ezt hígítsd tetszés szerint, jégkocka
De ha kerülni akarod az aromák, stabilizátorok és színező kivonatok világát, használj saját gyümölcslevet.
3 rész bodzaszörp
1 rész turmix, vagy lé eperből, dinnyéből, meggyből, almából, ribizliből
menta, gyömbér, fahéj, vagy vanília kivonat jégkocka
Minden üdítő arányai tetszés szerint variálhatók, citromlével állíthatók, a mentalevél sokat dob rajtuk és jól néz ki a kancsóban.
Ha nincs mentád, nyár végén ültess a kertbe, jövőre elszabadul!